Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας

Απόφραξη-λεκάνης-τουαλέτας

Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας

Είναι ο χειρότερος φόβος του κάθε ανθρώπου. Βρίσκεστε στο σπίτι κάποιου επίσκεψη, τελειώνετε την ανάγκη σας και πατάτε το καζανάκι της τουαλέτας, αλλά αντί να κατεβαίνει, το νερό αρχίζει να ανεβαίνει μαζί με ό, τι “αφήσατε” νωρίτερα. Σίγουρα πανικοβληθήκατε εκείνη τη στιγμή! Ή ξέρετε τι να κάνετε;

Για κάποιο λόγο, αυτή η αγκαρία έχει πέσει στους άνδρες για να αντιμετωπίσουν τις φραγμένες τουαλέτες. Πολλοί άνδρες, ωστόσο, δεν διαθέτουν κάποιο σχέδιο δράσης για το πώς να αντιμετωπίσουν την απόφραξη λεκάνης τουαλέτας.

Για να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να ξεβουλώσουμε αποτελεσματικά μια λεκάνη τουαλέτας, κάλεσα στο vrestechniko.gr και μίλησα με τεχνίτες. Εδώ είναι η συμβουλή τους.

Σταματήστε το καζανάκι της τουαλέτας να γεμίσει. Αν φαίνεται ότι το νερό μπορεί να ξεχειλίσει από την τουαλέτα, βγάλετε το καπάκι από τη δεξαμενή όσο το δυνατόν γρηγορότερα και κλείστε το πτερύγιο από το καζανάκι της τουαλέτας. Το καζανάκι απελευθερώνει νερό από τη δεξαμενή μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας.

Εάν ανησυχείτε ότι το ξέσπασμα έχει πολλές πιθανότητες να μετατραπεί σε πλημμύρα, βγάλτε το καπάκι προτού πατήσετε το καζανάκι. Στη συνέχεια, μπορείτε με το ένα χέρι να ελέγξετε τη ροή νερού που θα τρέξει, ενώ το άλλο χέρι θα σπρώχνει τα λήμματα με τη βοήθεια ενός εμβόλου.

Έμβολο

Πάρτε το σωστό έμβολο. Μόλις αποφευχθεί η καταστροφή, ήρθε η ώρα να βγάλετε το έμβολο. Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά ένα έμβολο, χρειάζεστε μια καλή σφράγιση μεταξύ του και της λεκάνης τουαλέτας. Τα έμβολα κυλινδρικού είναι τα καλύτερα έμβολα για αυτό.

Ζεστάνετε το έμβολο. Τα δύσκαμπτα, σκληρά έμβολα δεν λειτουργούν καθώς και πρέπει να είναι μαλακά και εύκαμπτα. Βάλτε το έμβολο κάτω από λίγο ζεστό νερό προτού το χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα μαλακώσει το λάστιχο, και θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη σφραγίδα στο μπολ τουαλέτας.

Στερεώστε το έμβολο στην λεκάνη και χρησιμοποιήστε το για να σχηματίσετε μια σταθερή σφράγιση πάνω από την οπή εξόδου. Στο vrestechniko.gr μας είπαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται μόνο στην πίεση προς τα κάτω όταν πιέζουν.

Αλλά το pullback είναι εξίσου σημαντικό. Δώστε μερικές καλές κινήσεις πάνω και κάτω με το έμβολο και ξεπλύνετε την τουαλέτα. Εάν το νερό αποχωρήσει από την τουαλέτα, τότε η απόφραξη της λεκάνης τουαλέτας έχει επιτύχει.

Εάν η τουαλέτα ξεκινήσει να ξεχειλίζει πάλι, απλά κλείστε το καζανάκι για να σταματήσετε το νερό να εισέρχεται στη λεκάνη της τουαλέτας. Επαναλάβετε το βύθισμα και ξεπλύνετε στη συνέχεια μέχρι να φύγει το εμπόδιο σας.

Μυστικό τέχνασμα υδραυλικών:

Προσθέστε ζεστό νερό και υγρό πιάτων

Προσθέστε μερικά φλιτζάνια ζεστό νερό στη λεκάνη τουαλέτας πριν αρχίσετε την απόφραξη. Αφού ρίξετε το ζεστό νερό, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Για να το θέσω ήπια, η θερμότητα βοηθά στη διάσπαση των λημμάτων.

Αυτό θα κάνει την απόφραξη της λεκάνης τουαλέτας με το έμβολο πολλή πιο εύκολη. Η θερμότητα από το ζεστό νερό μπορεί μερικές φορές να σπάσει το εμπόδιο, οπότε αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή τακτική για να χρησιμοποιήσετε εάν έχετε φράξει μια τουαλέτα σε ένα σπίτι φίλων και δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την αμηχανία να ζητήσετε ένα έμβολο.

Επίσης, δοκιμάστε να προσθέσετε κάποιο απορρυπαντικό πιάτων στο μείγμα. Το σαπούνι μπορεί επίσης να σπάσει το φράγμα.

Σύρμα

Για σκληρότερα φράγματα, χρησιμοποιήστε ένα σύρμα. Εάν το έμβολο δεν έχει αποτέλεσμα, στο vrestechniko.gr μας συμβούλεψαν να δοκιμάσουμε με σύρμα.Το σύρμα είναι μια συσκευή που μοιάζει με καλώδιο που μπαίνει μέσα στην τρύπα της τουαλέτας για να βοηθήσει να διασπάσει το εμπόδιο που φράζει.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα σύρμα, απλά σπρώχνεται το σύρμα μέσα στην τρύπα. Ξεκινήστε να γυρίζετε τον στρόφαλο στο τέλος που κρατάτε μέχρι να σταματήσει. Αυτό σημαίνει ότι έχετε φτάσει στο εμπόδιο σας.

Το σύρμα είτε θα σπάσει το εμπόδιο, είτε θα γαντζώσει. Εάν αισθάνεστε σαν να έχετε γαντζώσει, τραβήξτε το έξω. Καθαρίστε τα απορρίμματα στο άκρο του σύρματος. Συνεχίστε αρκετές φορές μέχρις ότου να μην αισθάνεστε κάτι να εμποδίζει την εισχώρηση. Ξεπλύνετε! Έτοιμη η τουαλέτα…

Πότε πρέπει να καλέσετε υδραυλικό

Υπάρχουν φορές που οι δικές σας προσπάθειες δεν αρκούν. Πώς ξέρετε πότε πρέπει να καλέσετε τεχνίτες για την απόφραξη λεκάνης τουαλέτας; Οι ειδικοί λένε ότι αν βλέπετε νερό στο νιπτήρα ή το ντους κάθε φορά που πλένεστε, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Αποφυγή φραγμένων τουαλετών

Πρώτα, διδάξτε στα παιδιά ότι η τουαλέτα δεν είναι τζακούζι ή πισίνα με νερό για τους G.I. Joe. Οι ειδικοί λένε ότι η πλειοψηφία των φραγμένων τουαλετών περιλαμβάνει παιχνίδια και άλλα αντικείμενα που τα παιδιά έχουν ρίξει μέσα στην τουαλέτα.

Ο εβδομαδιαίος καθαρισμός της τουαλέτας με μια βούρτσα και ειδικό απορρυπαντικό θα αποτρέψει τη συσσώρευση λημμάτων.

Τέλος, ηρεμήστε με το χαρτί τουαλέτας. Δεν χρειάζεστε έναν ολόκληρο ρολό για να σκουπίζεστε κάθε φορά, και φυσικά απαγορεύεται η ρίψη του μέσα στη λεκάνη τουαλέτας.

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.